НОВИНИ

В одному з регіонів попит на дрова зріс на 44%

14.09.2022 14:12
pexels-hermaion-170560

Жителі Львівської області активно купують дрова на тлі заяв посадовців про найскладнішу зиму в історії та рекомендацій встановлювати в будинках засоби альтернативного опалення. Як розповів в ефірі Українського радіо Львів начальник відділу лісових ресурсів, машин і технологій Львівського обласного управління лісового та мисливського господарства Ігор Коновалець, попит вагомо перевищує обсяги минулого року. Про це повідомляє suspilne.media, пише agronews.ua.

За його словами, за вісім місяців 2022 року на Львівщині продали на опалення населенню 106 446 кубометрів дров, тоді як за аналогічний період минулого року — майже 74 тисячі кубів.

“По деяких регіонах зростання досягало 2,5 раза порівняно з минулим роком. Найбільше зросла купівля дров у Стрийському, Сколівському, Самбірському та Львівському лісових господарствах”, — розповів Ігор Коновалець.

Він зазначив, що зважаючи на попит, деревину продають свіжу, яку ще варто було б підсушити.

“Зараз всі дрова свіжі, бо їх забирають як гарячі пиріжки — тільки заготували, їх одразу забирають…По деяких лісництвах навіть є черги на відпуск дров”, — сказав представник обласного управління лісового та мисливського господарства.

За його словами, найбільше замовляють тверді породи деревини — бук, дуб та граб. Середня ціна кубометра становить 1000-1100 грн, однак тверді породи продають дорожче. Також треба врахувати, що не всі господарства можуть доставити деревину додому, тому цей момент треба з’ясувати заздалегідь.

Замовити деревину на дрова можна в кожному з лісових господарств.



Перегляди: 1
Читай нас також у Viber та Telegram, поширюй новину на своїй сторінці:
Поширити: