АГРОРЕГІОНИ

В одному з регіонів під загрозою винищення опинилися червонокнижні тварини

23.09.2022 17:21
bobri

Під загрозою винищення опинилася єдина на берегах Каховського водосховища в межах Херсонщини колонія червонокнижних тварин. Про це повідомляє Голос України, пише agronews.ua.

Ціле поселення бобрів, що складалося з 8-10 родин (до вісімдесяти особин) розмістилося на берегах Милівської балки, що біля села Милове Бериславського району області. Це територія Національного природного парку “Кам’янська Січ”, тож його охоронці пильно наглядали, щоб звірят ніхто не полохав, а відвідувачі дотримувалися режиму тиші і не влаштовували поруч своїх пікніків.

Та коли Херсонщину окупували російській війська, вони саме в Милівській балці додумалися сховати частину протиповітряної оборони. Орки безтурботно купалися в затоці, там же прали одяг, випорожнялися й мили свою техніку, а охоронців просто не підпускали. Коли ж системи ППО спрацьовували (а це відбувалося і вдень, і вночі), лунали вибухи, а уламки зенітних ракет також сипалися і у воду, і на багатостраждальні боброві хатки.

Усе це жахіття для бобрової колонії відбувалося кілька тижнів, аж поки українська армія не завдала контрудару і не випалила рашистських зенітників ущент. Ті з них, хто вцілів, з місця тимчасової дислокації втік і більше туди не повертався.

Однак тепер місцеві жителі і працівники НПП “Кам’янська Січ” зовсім не бачать там бобрів. Либонь, вони або загинули, або разом перемістилися туди, де люди їх не турбуватимуть. Хоча де в війну на Херсонщині знайдеш таку тиху місцину…

Читайте також: Відбудеться безкоштовний вебінар щодо приватизацію державного та комунального майна



Перегляди: 2
Читай нас також у Viber та Telegram, поширюй новину на своїй сторінці:
Поширити: