АГРОРЕГІОНИ

В одному з регіонів очікують перший врожай полуниці

15.04.2022 14:02
image (7)

На лівобережжі Херсонщини фермери почали роботи на плантаціях полуниці. У теплицях ягоди вже почали набувати червонуватий відтінок, і через декілька тижнів слід чекати їх першої поставки на ринку. Але проблема не тільки в тому, щоб виростити врожай, але ще якось його зібрати і продати. Про це повідомляє khersonci.com.ua, пише agronews.ua.

«У нас полунична плантація в два гектари. З рослин вже зняли агроволокно, яким укривали їх на період холодів, провели полив і підживлення. Ягоди будуть – зараз шукаємо ящики для перевезення або шпон для їх виготовлення. За якою ціною належить їх продавати, зараз прогнозувати неможливо.

Однак ми вже підрахували, що в собівартості кілограма полуниці біля 7 грн буде вартість тари, і ще 3-5 гривень витрати на вибірку ягоди. Плюс доставка і інші pacxoди. Низькою роздрібна ціна не буде, однак і «задирати» її немислимо – полуниця товар, що швидко псується, і якщо несвоєчасно його продати, можна взагалі залишитися ні з чим.

Скоріш за все, повториться ситуація з молодим редисом, ціна якого на початку була доволі висока, а зараз його закупають оптом всього лише по 5-7 грн за кілограм”, – розповів директор фермерського господарства “Зоря Херсонщини” Леонід Кириченко.

Читайте також: В Україні подешевшали два важливі продукти.



Перегляди: 1
Читай нас також у Viber та Telegram, поширюй новину на своїй сторінці:
Поширити: