АГРОРЕГІОНИ

В одному з регіонів на м’ясопереробному підприємстві знайшли стафілокок

08.07.2022 17:03
995

На Хмельниччині на одному з приватних підприємств фахівці виявили значні порушення загальних гігієнічних вимог щодо поводження з харчовими продуктами. Про це повідомляють в управлінні Держпродспоживслужби області, пише agronews.ua.

Йдеться про м’ясопереробне підприємство, яке є постачальником м’яса до шкіл, садочків та лікарень Хмельницького. Купівля здійснюється за результатами проведених тендерів.

Днями ветеринарний лікар здійснював черговий державний нагляд на бійні. Під час перевірки він виявив порушення загальних гігієнічних вимог. Лабораторні досліджень у змивах з поверхонь, що контактують з харчовими продуктами виявили коагулазопозитивний стафілокок та бактерії групи кишкової палички.

“Зазначені порушення можуть призвести до виникнення харчових отруєнь, створюють загрозу життю та здоров’ю громадян, а особливо під загрозою вразливі верстви населення – діти та особи, які перебувають на лікуванні”, – наголосили у Держпродспоживслужбі. 

Крім того, на підприємстві проводили забій неідентифікованих тварин без наявних супровідних ветеринарних документів. Наразі діяльність бійні призупинена.

За порушення вимог на юридичних осіб підприємства можуть накласти штраф у розмірі 65 тисяч гривень, на фізичних осіб – підприємців – у розмірі 39 тисяч гривень. 

Читайте також: Нацбанк пропонує до продажу земельні ділянки сг призначення для організації садівництва.



Перегляди: 3
Читай нас також у Viber та Telegram, поширюй новину на своїй сторінці:
Поширити: