НОВИНИ

В одному з регіонів лишились сотні необроблених гектарів

02.01.2023 14:09
na-mikolajivshchini-lishilis-sotni-neobroblenih-gektariv

Через бойові дії на території Миколаївської області не всі аграрії змогли провести посівну кампанію та зібрати врожай. Про це повідомляє «Суспільне», пише agronews.ua.

До початку війни ФГ «Святовіт-південь», яке працює в Шевченківській громаді Миколаївщини, обробляло 350 га землі.

«Був напрям вирощування зернових олійних та овочевих культур. Під урожай-2022 посіяли 300 га озимини і залишили 50 га під овочі. Овочі геть не встигли посіяти, а озимина була посіяна, з неї 200 га підживили, але з початком бойових дій ми не могли виходити на поля, обробляти їх, не змогли зібрати врожай», — розповів голова фермерського господарства Володимир Камашев.

Частина масивів господарства згоріли. Іншу частину не змогли зібрати через заборону військової адміністрації про проведення робіт на земельних ділянках, де відбувалися бойові дії.

«Ця заборона досі триває, вже закінчується рік, а ми на поля не можемо виходити. По-перше, через цю заборону, по-друге, вони заміновані», — зазначив Володимир Камашев.

Заміновані поля Миколаївщини затримують підготовку землі до наступної посівної.

«Перше питання — дуже великі площі, ми залучаємо міжнародні й наші асоціації до розмінування. З початку 2023 року до розрахунків ДСНС доєднаються структури, які займаються гуманітарним розмінуванням. Залежно від погодних умов буде зрозуміло, коли вони зможуть розпочати. Потрібен час, щоб обстежити ці поля», — пояснив перший заступник начальника Миколаївської ОВА Георгій Решетілов.



Перегляди: 2
Читай нас також у Viber та Telegram, поширюй новину на своїй сторінці:
Поширити: