НОВИНИ

В одному з регіонів через агрохолдинг масово гинуть бджоли

07.05.2021 10:31
bees-4682096_1920

Масова загибель бджіл. На Рівненщині пасічники б’ють на сполох. Кажуть, через діяльність аграрного холдингу постраждали тисячі бджіл. Про це повідомляє РІВНЕ 1 , пише agronews.ua.

Родина Дмитруків займається бджолярством ще з 80-х. В останні кілька років під час посівної їм доводилося вивозити вулики в ліс або в інше безпечне місце. Аби вберегти господарство від впливу хімікатів, якими обробляють поля. Цього року врятувати пасіку не вдалося. У Дядьковичах частина бджіл загинула.

А ще пасічники обурюються, що згідно із законодавством їм самостійно потрібно доводити, що у загибелі бджіл винні агрокомпанії.

Сергій Дмитрук каже, постраждали пасіки не лише в Дядьковичах. Бджоли загинули по всьому Рівненському районі.

Це регіональний офіс аграрного голдингу “Акріс Агро” у Рівному. Охоронник намагався заборонити зйомку приміщення і пояснив, що зараз поспілкуватися із керівництвом неможливо. Інший охоронник на прохідній повідомив, що хтось таки вийде.

За деякий час підійшов чоловік, не назвався і коментувати будь-що на камеру відмовився. Взяв наші контакти і пообіцяв, що представники “Акріс Агро” зв’яжуться із редакцією сьогодні. Однак, ніхто так і не перетелефонував.

До слова, загибель бджіл фіксували в період посівної і торік.

Як пояснює Володимир Лазарчук говорити про отруєння бджіл хімікатами ще рано. Адже це потрібно довести.

Фахівці Держпродспоживслужби обстежили декілька господарств в Дядьковицькій громаді. Поки точно сказати, що причина загибелі бджіл саме отруєння не можуть. З пасік відібрали матеріали і відправили їх на дослідження в лабораторію. Результати будуть відомі протягом тижня.

Нагадаємо, що на Полтавщині розводять бджіл-осмій, які здатні запилювати сади у холодну погоду.


Перегляди: 0
Читай нас також у Viber та Telegram, поширюй новину на своїй сторінці:
Поширити: