Ресторан ETEN в Амстердамі придумав, як запропонувати затишну вечерю на відкритому повітрі в період коронавірусу: маленькі скляні кабінки, побудовані для двох або трьох осіб. Таким чином клієнти зберігають самоізолювання, перебуваючи одночасно у самому серці міста та ресторану. Про це повідомляє Reuters, пише agronews.ua.
При цьому офіціанти носять рукавички і прозорі щитки для обличчя, а також використовують довгу дошку для подачі страв у скляні кабінки, щоб забезпечити мінімальний фізичний контакт з клієнтами.
Ресторани в Нідерландах були закриті для публіки до 19 травня, хоча кухні працювали на винос.
Також у ЄС та США набув популярності рух за збереження улюблених кафе та ресторацій серед клієнтів. Вони підтримували вподобані заклади, викупаючи майбутні візити до них, або перераховуючи кошти авансом.
Нагадаємо, в Україні змінюється культура споживання кави: названо прибуткові ніші.