НОВИНИ

В магазинах з’являться водорозчинні пакети замість пластикових

13.12.2021 16:02
382.jpg

Компанія Invisible створила екологічно чисту альтернативу пластиковим пакетам «із плоским верхом», котрі все ще використовуються в супермаркетах для упаковки свіжих продуктів та хлібобулочних виробів. Про це повідомляє newfood.media, пише agronews.ua.

Дещо раніше компанія розробила біорозкладні водорозчинні пакети без пластику, які наразі використовують для пакування сухих харчових продуктів.

Стартап заявив, що планує «підігнати» свою розробку під можливість використання її для свіжих продуктів.

Пакети під брендом INVISIBLEBAG виготовлені з комбінації полівінілового спирту (ПВА), крохмалю, гліцерину та води.

ПВА — це водорозчинний біорозкладний синтетичний полімер, який використовується в лікарських капсулах і капсулах для прального порошку.

Invisible заявляють, що такі пакети можна розчинити у воді будь-якої температури, проте, чим вища температура води, тим швидше матеріал розчиниться.

Відходи від розчинених пакетів можна зливати в каналізацію та обробляти на станції очищення стічних вод, оскільки вони споживаються мікроорганізмами та розщеплюються на вуглекислий газ і воду, не утворюючи шкідливих залишків.

Таке пакування є надійним бар’єром для олій, жирів, хімічних, ароматичних, газів та органічних розчинників і може витримувати до 4 кг при застосуванні як сумки для покупок.

INVISIBLEBAG стійкі до високої вологісті та їх можна використовувати багаторазово, якщо вони не контактують безпосередньо з водою.

Наразі компанія працює над упаковкою для крихких речей.

Читайте також: В Україну йде друга потужна снігова хвиля.



Перегляди: 2
Читай нас також у Viber та Telegram, поширюй новину на своїй сторінці:
Поширити: