АГРОФОТО

У Києві пройшла акція протесту проти безвідповідального продажу землі

03.10.2019 15:41
71275483_2205418359755717_5436333470269833216_o

Сьогодні, 3 жовтня, під Верховною Радою відбулась акція протесту проти #НІбезвідповідальномуПродажуЗемлі. Більше 10 тис. сільгоспвиробників та аграріїв з усіх куточків України зібралися під стінами Верховної Ради, щоб відстояти своє бачення щодо відкриття “ринку землі”, повідомляє Агро Ньюз.

“Українці не хочуть бачити іноземців господарями на рідній землі та виступають проти законопроекту №2178, оскільки він не відповідає інтересам держави та несе пряму загрозу національній безпеці України”,- коментують представники фермерів під час акції.

«НЕ ПРОДАВАЙТЕ БАТЬКІВЩИНУ!», «ЗЕМЛЯ – НАРОДНА ВЛАСНІСТЬ!», «ПРЕЗИДЕНТЕ! НЕ ДОПУСТІТЬ ПРОДАЖУ ЗЕМЛІ ІНОЗЕМЦЯМ!» – з такими гаслами звертаються аграрії до президента та уряду.

“Єдине що залишилося в нашій країні – це Земля. Збережемо українську землю для наших дітей і онуків!”,-  закликав Олександр Чебанов, учасник акції.

Аграрії вимагають від президента, ВРУ та КМУ:

1) Відкликати урядовий законопроект про обіг землі;

2) Не допустити продаж української землі іноземцям;

3) Почати конструктивний діалог з профільними аграрними організаціями та асоціаціями.

“Разом з представниками багатьох організацій – сьогодні вийшли під ВР проти продажу землі іноземцям. Акція попереджувальна. Цікаво, почують нас?”,- коментує акцію  Іван Слободяник голова «Агро-Продовольчої Ради».

На переконання учасників акції, продавати іноземцям потрібно не головне багатство держави, а продукцію вироблену на них. Ринок землі можна відкривати лише тоді, коли в Україні люди отримуватимуть європейські доходи, а кредитні ставки у банках досягнуть європейського рівня, тобто зменшаться з 20% до 5%.

Саме з цих причин протестувальники і не погоджуються із законопроектом №2178 «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо обігу земель сільськогосподарського призначення», оскільки він дозволяє купівлю землі сільськогосподарського призначення юридичними особами, засновниками яких є іноземні громадяни, а це суперечить статті 13 Конституції України, за якою земля – власність українського народу.

“Ні продажу землі іноземцям. Хозяїн буде сам працювати на своїй богом даній землі, а купи-продай – це бариги”,- Олександр Стешенко, голова в СФГ “Стешенко”

Нагадуємо, Лукашенко застеріг Зеленського від продажу сільськогосподарських земель


Перегляди: 1
Читай нас також у Viber та Telegram, поширюй новину на своїй сторінці:
Поширити: