НОВИНИ

Конкуренція у цукровій галузі стає жорсткішою

20.02.2020 19:02
385077_1

Так, в РФ, в Татарстані закрився один з трьох заводів республіки – Нурлатський цукровий завод. Пресслужба президента Татарстану називає причиною закриття виробництва нерентабельність. Це не єдиний завод, який закрився у країнах-сусідах України. За оглядом преси, пише Agronews.ua.

В республіці Башкірія (РФ) через збитковість тимчасово призупинено роботу Мелеузовского цукрового заводу.

В кризовому стані цукроваріння в Казахстані. Зокрема, за 10 років пільгового імпорту цукру країна втратила 850 млн долларів США. При цьому, інформує місцевий канал Хабар24, в російські заводи було залучено кошти саме завдяки тому, що діють ставки при імпорті цукру у відповідності з ЕТТ ЕАЄС.

Якщо пільги в окремих країнах ЕАЄС не будуть скасовані, то інвестиції, в модернізування виробництва та галузь вцілому, в Казахстані залучені не будуть, повідомляє джерело.

Також скоротилося виробництво цукру у Білорусі. Згідно з аналізом даних Національного статистичного комітету Республіки Білорусь, виробництво цукру в січні 2020 року знизилося за місяць на 64,99% і склало 39,6 тис. тонн (у попередньому місяці – 113,1 тис. тонн, у січні 2019 року – 22, 7 тис. тонн)

Але конкуренція на ринку цукру для українских виробників навряд чи зменшиться.

Адже індійський експорт цукру, ймовірно, зросте майже на третину. В порівнянні з минулим роком – до більш ніж 5 млн тонн в 2019/20 МР, оскільки зростання світових цін на цукор робить експорт привабливим, заявили у вівторок в Асоціації індійських цукрових заводів (ISMA), передає “Рейтер”.

Зростає виробництво цукру і в Латинській Америці.

Нагадаємо, в Україні падають ціни на цукор. Експерти прогнозують подальше зниження вартості цукру, як на ринках України, так і у сусідніх країнах.


Перегляди: 3
Читай нас також у Viber та Telegram, поширюй новину на своїй сторінці:
Поширити: