НОВИНИ

В концесії порту «Ольвія» беруть компанії з Катару та України

23.12.2019 17:26
9a2a518b21ede17_1000x600

6 грудня 2019 року завершився прийом заявок на конкурс щодо передачі в концесію майна державного підприємства «Стивідорна компанія «Ольвія» та майна ДП «Адміністрація морських портів України», який тривав з 18 жовтня 2019 року.

Як повідомляє Міністерство інфраструктури України, до конкурсної комісії надійшло 3 заявки від українських та міжнародних компаній. Учасниками концесійного конкурсу є портові оператори з України та Катару. Дві компанії з трьох попередньо кваліфіковані для участі в наступному етапі. Щодо третьої, то рішення конкурсною комісією наразі не прийнято, оскільки заявку було подано в останній день прийому заявок.

Конкурсні пропозиції на участь в конкурсі було подано двома компаніями: Qterminals (Катар) та об’єднанням ТОВ Морське агентство «Пітерс» та ТОВ «ПРОТТО-ГАЗОЛІН».

Міністр інфраструктури Владислав Криклій наголосив, що від реалізації концесійного проекту в порту Ольвія очікується $66 млн інвестицій та мінімум $3 млн муніципальних інвестицій в наступні 35 років. А також $3 млн щорічних концесійних платежів.

Наступний етап, оцінка конкурсних пропозицій учасників та визначення переможця, відбудеться 21 січня 2020 року.


Перегляди: 2
Читай нас також у Viber та Telegram, поширюй новину на своїй сторінці:
Поширити: