НОВИНИ

В КМДА ухилились від сплати оренди за землю на суму понад 100 млн грн

19.05.2021 14:35
630_360_1609432499-891

В КМДА виявлено порушення законодавства в сфері сплати орендної плати за землю на загальну суму понад 100 млн грн. Про це повідомляє пресслужба Державної фіскальної служби, пише agronews.ua.

За результатами проведених обшуків в департаменті земельних ресурсів Київської міської державної адміністрації (КМДА), співробітники ГУ ДФС у м. Києві під процесуальним керівництвом Київської міської прокуратури викрили ряд підприємств в ухиленні від сплати податків в великих розмірах.

Встановлено, директор одного із товариств, з 2013 року по теперішній час, користувався земельними ділянками, без оформлення правовстановлюючих документів на них, та не сплачував орендну плату за землю комунальної власності. Такі дії спричинили тяжкі наслідки громадським інтересам, а саме у вигляді ненадходження коштів за орендну плату в розмірі понад 19 млн грн.

Також, при поданні декларації про сплату земельного податку та орендної плати за використання землі комунальної власності, за період 2017-2018 років, умисно занизив площу та нормативно грошову оцінку земельної ділянки.

За фактами даних правопорушень 18.05.2021 директора згаданої компанії оголошено в розшук. Наразі керівник згаданого підприємства переховується від органів досудового розслідування. Вживаються заходи направлені на встановлення місця знаходження розшукуваної особи.

В рамках досудового розслідування досліджується можлива причетність службових осіб Київської міської державної адміністрації, до скоєння правопорушень, які спричинили тяжкі наслідки інтересам територіальної громади міста Києва у вигляді безпідставно неодержаних (упущених) коштів орендної плати за фактичне користування службовими особами товариств земельними ділянками у Києві.

За результатами обшуків виявлено та вилучено кадастрові справи земельних ділянок розташованих в м. Києві, що свідчать про порушення законодавства в сфері сплати орендної плати за землю на загальну суму понад 100 млн грн.

За даними фактами до ЄРДР внесено 11 кримінальних проваджень щодо вчинення кримінальних правопорушень у сфері зловживання владою, або службовим становищем.

Читайте також: в Україні орендна плата за землю зростатиме після відкриття ринку землі.


Перегляди: 1
Читай нас також у Viber та Telegram, поширюй новину на своїй сторінці:
Поширити: