ВАЖЛИВО

В кінці тижня на нашу планету обрушиться сонячний вітер

11.03.2021 15:26
680_5d56c80267ecd

Астрономи говорять, що в цю суботу, 13 березня, на нашу планету обрушиться сонячний вітер — потік іонізованих частинок, який виділяється з сонячної корони зі швидкістю 300-1200 км / с. Про це повідомляє Comments.ua, пише agronews.ua.

Експерти кажуть, що сонячні вітри мають різну швидкість і інтенсивність, все залежить від змін сонячної активності і його джерел. Коли такий вітер досягає Землі, то стримується магнітним полем.

Але деяка частина потоку може просочитися в атмосферу і тоді виникають різні природні явища, зокрема магнітні бурі, полярні сяйва, радіаційні пояси. А супутники й інші летальні апарати можуть навіть при сильному сонячному вітрі отримати удар. У порівнянні з земними, ці вітри хоч і слабші, але набагато швидші.

Відомо, що Сонце через такий потік кожну секунду втрачає близько одного мільйона тонн речовини. Сонячний вітер складається в основному з електронів, протонів, ядер гелію та інших частинок. Він зазвичай ділиться на спокійний (приблизно 300-500 км / с біля орбіти Землі) і обурений (500-800 км / с біля орбіти Землі).

Нагадаємо оновлений прогноз погоди на березень.


Перегляди: 3
Читай нас також у Viber та Telegram, поширюй новину на своїй сторінці:
Поширити: