НОВИНИ

В Ізраїлі розробили технологію автоматичного запилення рослин

05.06.2020 07:32
vOK5-UTuE-Israel_inno

Ізраїльський стартап Edete презентував технологію автоматичного запилення. Розробка успішно пройшла випробування на плодових насадженнях. Про це повідомляє повідомляє ynetnews, пише agronews.ua.

Негативна ситуація, пов’язана зі зникненням корисних комах-запилювачів рослин, стала предиктором для ідеї розробки технології штучного запилення. Адже через кілька років існує загроза вирощуванню великої кількості як сільськогосподарських культур, так і квітучої рослинності у цілому. Технологія передбачає застосування спеціальної горизонтальної щогли з десятком «гармат», які вистрілюють пилок на квітучі рослини.

Технологія розрахована на застосування у два етапи. На першому етапі здійснюється механічне збирання пилку на квітучих рослинах, яка потім зберігається протягом року в холодильнику. За словами розробника, це вирішує проблему десинхронізації різних сортів культурних рослин. У наступному сезоні пилок розподіляється по насадженнях за допомогою автоматизованого механічного пристрою.

Механічний запилювач може працювати цілодобово за будь-яких температур, забезпечуючи запилення всіх відкритих квіток до 100%. 

Нагадаємо, стало відомо, як створити електронну мапу полів.


Перегляди: 2
Читай нас також у Viber та Telegram, поширюй новину на своїй сторінці:
Поширити: