НОВИНИ

В Ізраїлі розробили інноваційну упаковку, яка подовжує термін зберігання продуктів

04.01.2020 15:25
dyhayucha_upakovka

В Ізраїлі розробили інноваційну технологію пакування — Sufresca, яка зменшує кількість харчових відходів та подовжує термін зберігання продуктів. Про це пише  aggeek.net.

Sufresca — ізраїльський стартап, який розробляє технологію “покриття, що дихає”, яка може подовжити термін придатності на кілька тижнів без необхідності зберігати харчові продукти в холодильних приміщеннях.

Компанія зосередила свою увагу на створені упаковки для зберігання овочів: огірків, помідорів, цибулі, часнику і перцю. Цитрусові вже давно депонують воском, а от для овочів сьогодні бракує інноваційних рішень з якісного біопакування.

Sufresca розробила шар покриття із хімічною речовиною GRAS, яка дає змогу продовжувати термін зберігання та запобігати псуванню продуктів. Термозбіжна плівка GRAS повністю затверджена офіційними органами США, її можна використовувати для подовження терміну придатності харчових продуктів. Вона є повністю безпечною для споживання. Sufresca почала використовувати ці рідкі формули для створення “покриття, що дихає” для фруктів та овочів, щоб подовжувати обмін речовин, необхідний для збереження свіжості та харчової цінності плодів. 

Sufresca — не єдина компанія, яка працює над подібними рішеннями. Наприклад, Apeel Sciences використовує порошок на основі апельсинової шкірки, який можна змішувати з водою та застосовувати для пакування. Інший стартап, заснований в Індонезії — Evoware — розробляє харчову обгортку з водоростей, яка біорозкладається після використання. Компанія Hazel Technologies, заснована в 2015 році, розробила пакет для упаковки, який вдвічі збільшує термін зберігання продукції та запобігає появі грибка або гниттю.

Оскільки споживачі шукають творчих рішень для пакування продуктів, які вони купують, виробники харчових продуктів та напоїв все частіше реагують на нововведення, щоб обмежити використання пластику та, можливо, зменшити виробничі витрати.


Перегляди: 1
Читай нас також у Viber та Telegram, поширюй новину на своїй сторінці:
Поширити: