НОВИНИ

В Ізраїлі бджіл планують замінити машинами

26.01.2020 17:02
126954

Ізраїльський стартап Edete Precision Technologies for Agriculture розробив технологію, завдяки якій можна збирати пилок, зберігати та розпилювати автоматично. Про це повідомив  Freshfruitportal.

Таким чином вирішується проблема відповідної погоди при запиленні, не синхронного цвітіння та наявності комах-запилювачів.

Наразі механізм тестували як запилювач мигдалю на дрібномасштабних господарствах в якості тестових майданчиків. В Edete планують розповсюдити технологію й на інші фруктові культури: груші, яблука, вишні, абрикоси тощо.

За словами віце-президента з розвитку та маркетингу Edete Керен Мірман, запилення є важливим, адже 75% всієї с/г продукції залежить від цього процесу. Вона також зауважує, що наразі медоносні джоди роблять запилення, проте їх популяція дедалі скорочується.

Edete же використовує особливий процес штучного запилення (APaS). Він включає дві основні частини — збір та розпилення пилку з електростатичним осадженням на квітах.

За допомогою штучного запилення фермери можуть рівномірно, контрольовано розповсюджувати пилок по деревах, працювати день і ніч при потрібній температурі.

З моменту свого заснування компанія продемонструвала покращені показники щодо запилення мигдалю в Ізраїлі.


Перегляди: 0
Читай нас також у Viber та Telegram, поширюй новину на своїй сторінці:
Поширити: