АГРОФОТО

В Італії виростили гігантську ягоду

12.07.2021 13:03
b7d1fdf2

Італійські фермери виростили найбільшу у світі черешню вагою 33 г, побивши попередній рекорд. Про це повідомляє FreshFruitPortal, пише agronews.ua.

Черешню Кармен вирощували Альберто та Джузеппе Россо з Печетто-Торінезе, приблизно в чотирьох милях на південний схід від Турину, у П’ємонті, місті, що славиться виробництвом цієї ягоди. Сім’я Россо вирощує черешню вже більше століття.

“Протягом кількох років ми помічаємо, що наші вишні Кармен претендують за розмірами на рекорд Гіннеса, і цього року ми вирішили зробити все правильно і закликали групу експертів”, – сказав Альберто Россо.

Нова найбільша і найважча черешня важить 33,05 г (1,16 унції), подолавши попередній рекорд – 26,45 г, досягнутий іншим італійським фермером у Феррарі в лютому цього року.

Новий рекорд був поставлений, незважаючи на те, що 2021 рік був складним для італійських виробників черешні, які втратили близько чверті всього врожаю через погані погодні умови.

Італія залишається основною країною-виробником черешні в ЄС. Черешневі сади в країні займають майже 30 тис. га. Вони зосереджені в регіонах Апулія, Кампанія, Емілія-Романья, Венето і Лаціо.

Нагадаємо, що в Україні виготовляють корисні солодощі.


Перегляди: 2
Читай нас також у Viber та Telegram, поширюй новину на своїй сторінці:
Поширити: