НОВИНИ

В Іспанії винайшли пристрій для вилову томатної молі

21.12.2020 16:45
shkidnik

Іспанська компанія ATG Ingeniería виготовила пристрій Biocaptur S50 для залучення і вилову південноамериканської мінуючої томатної молі Tuta Absoluta. Про це повідомляє hortidaily, пише agronews.ua

«Biocaptur S50 — це перший пристрій біологічної боротьби з томатною мінуючою міллю. Комахи заманюються певною частотою світла, а потім засмоктуються в машину», — повідомляє компанія.

Biocaptur S50 складається зі світлодіодного екрана з центральним і додатковими світлодіодними прожекторами, спіральної турбіни та корпусу, в якому розташований мішок-пастка для комах (Біопакети). Весь комплект встановлюється на металеву опору, призначену для фіксації обладнання як на землі, так і на узвишші. Пристрій засмоктує комах, утримуючи їх в установленому всередині Біопакети. Устаткування ефективно проти молі з перших стадій до зрілого віку.

«Тести, проведені з Biocaptur S50 і його попередніми прототипами в теплицях в різних сільськогосподарських районах Альмерії, показали здатність обладнання здійснювати остаточний контроль над Tuta absoluta, досягаючи кращих результатів, ніж інші методи, що застосовуються для боротьби з цією загрозою для томатів. Оскільки інструмент впливає на колонію з перших стадій біологічного циклу комах, він не тільки різко скорочує популяцію, а й порушує фазу відтворення», — зазначають розробники.

Виробники стверджують, що пристрій працює в нічний час і не робить ніякого впливу на інших корисних комах.


Перегляди: 4
Читай нас також у Viber та Telegram, поширюй новину на своїй сторінці:
Поширити: