НОВИНИ

В Іспанії в знак протесту безкоштовно роздали 4 тонни апельсинів

21.02.2019 08:16

Протест викликаний «дисбалансом між ціною, одержуваної виробником, і ціною, яку платить споживач». Асоціація сільськогосподарських виробників Валенсії (Іспанія) безкоштовно роздала чотири тонни апельсинів в центрі Валенсії, щоб засудити «відсутність політичної ініціативи» перед обличчям кризи цитрусових, а також звернути увагу на проблеми сектора. Ця ситуація викликана «дисбалансом між ціною, одержуваної виробником, і ціною, яку платить споживач». Так пояснив акцію Бернардо Феррер, другий віце-президент аграрної організації, під час акції протесту, в якій також брав участь президент AVA-Asaja Крістобаль Агуадо, повідомляє EastFruit.

Члени асоціації роздали близько 4 тонн апельсинів в околицях Плаза де Торос, а також листівки щоб люди могли дізнатися про їхні вимоги.

У листівках зазначається, що виробники продають свої апельсини по 10 євроцентів за кілограм, хоча їх виробництво коштує 20 центів. В регіоні Валенсія вже налічується більше 30 000 гектарів покинутих посадок цитрусових, і, цілком ймовірно, ще тисячі будуть занедбані після цього сезону.

Звертаючись до засобів масової інформації, Агуадо закликав їх до більшого залучення. А уряди регіону, Іспанії та ЄС, на його думку, повинні визнати, що міжнародні угоди завдають величезної шкоди сектору. «Харчовий ланцюжок в нинішньому вигляді допускає зловживання по відношенню до споживачів і виробників, і це повинно змінитися. Тому ми просимо про діалог і переговори і, звичайно ж, про добре фінансовані ініціативи щодо забезпечення стабільності на ринку”, — додав він.

Національна команда AVA-Asaja планує роздавати апельсини і листівки наступного вівторка в Мадриді перед офісом Європейського Союзу.


Перегляди: 0
Читай нас також у Viber та Telegram, поширюй новину на своїй сторінці:
Поширити: