НОВИНИ

В Індії фермер вирощує найдорожчий сорт манго в світі

04.07.2021 16:10
maxresdefault

Індійський фермер Санкалп Сінг Паріхар чотири роки тому випадково придбав саджанці найдорожчого сорту манго в світі. Правда він не продає його плоди, а прагне зробити цей сорт доступним для місцевих фермерів. Про це повідомляє видання Vice, пише agronews.ua.

Фермер Паріхар чотири роки тому Паріхар відправився в місто Ченнаї на півдні Індії в пошуках гібридного насіння кокоса. У незнайомця він купив саджанець манго за 2500 рупій ($ 33).

«Я не знав, що це за сорт манго, але я назвав його Даміна в честь моєї матері і посадив», – розповів фермер.

Він вирощував саджанец як звичайне манго, але з часом став помічати, що рослина має гарний червоний відтінок. Після цього стало відомо, що у Паріхара незвичайний сорт, і його захотіли купити місцеві бізнесмени.

Насправді це японський сорт манго під назвою Міядзакі, який вважається найдорожчим в світі. В середньому за одне таке манго просять $ 50. Однак бували випадки, коли його продавали значно дорожче. Зокрема, в 2019 році два плоди продали за $ 4,5 тис.

Зараз в своєму саду Паріхар вже виростив близько 52 таких плодів. Однак поки продавати їх не збирається.

«Це наші діти, і зараз ми зосереджені на тому, щоб продовжувати їх розмножувати і використовувати насіння фруктів для посадки нових. Кожна індійська сім’я повинна мати можливість дозволити собі це манго. В Японії це дорого, тому що вирощують в особливих умовах. В Індії ми можемо вирощувати його природним шляхом і скоротити витрати », – розповідає фермер.

Нагадаємо, що на Буковині збудували нову високотехнологічну теплицю.


Перегляди: 8
Читай нас також у Viber та Telegram, поширюй новину на своїй сторінці:
Поширити: