НОВИНИ

В’єтнам став першою країною, яка виробляє вакцину проти АЧС

23.02.2021 12:04
a_5e17a

Завершено дослідження та пілотну програму вакцини проти африканської чуми свиней (АЧС), і, як очікується, комерційне виробництво розпочнеться з другого кварталу цього року. Про це повідомляє meatnews, пише agronews.ua.

Після офіційного запуску продукції В’єтнам стане першою країною у світі, яка виробляє вакцину проти АЧС.

Національне ветеринарне акціонерне товариство Navetco під керівництвом Міністерства сільського господарства та розвитку сільських районів завершило пілотну програму тестування на 72 свинях у нормальному стані зі 100-відсотковим коефіцієнтом успіху. Пілот також застосовувався до схрещених свиней. За словами Navetco, вакцина займає 14 днів, щоб показати результати.

Пхунг Дук Тьєн, заступник міністра сільського господарства та розвитку сільських районів, сказав: “Вакцина, безумовно, буде ефективною, оскільки жодна свиня не отримала позитивного результату щодо епідемії АЧС після введення”.

Вакцина була розроблена на основі гена I177L із США. США вивчали цей вірус протягом 10 років. У лютому минулого року В’єтнам просив США передати генетично змінені зразки вірусу АЧС, який він розробив для сприяння виробництву вакцин. В’єтнам планує виготовити чотири партії вакцини по 10 000 доз кожна.

Нагадаємо, що стало відомо, чи зменшиться у 2021 році споживання м’яса у світі.


Перегляди: 3
Читай нас також у Viber та Telegram, поширюй новину на своїй сторінці:
Поширити: