НОВИНИ

В Херсоні відкрито торгують російськими товарами

09.12.2022 12:17
233602_Kherson_new_960x380_0

Проросійський імпорт чи рештки окупації – торгівлю російськими товарами в Херсоні розслідували журналісти Телеграфу, справу може бути передано до СБУ, пише agronews.ua.

В мережі з’явились фотографії з херсонських магазинів, які торгують російськими товарами. На полицях магазинів поруч викладені дріжджі “Львівські” від національного виробника та російський аналог “Воронежские”.

При цьому виробництво дріжджів “Воронежские” продовжується попри війну в Україні, що підтверджує саме пакування – на дріжджах чітко зазначена дата виробництва 1-го травня 2022 року. Відповідно завезений товар у магазини був вже у час окупації Херсону російськими військами.

Сухі дріжджі “Воронежские” та “Саф-Момент” виробляє французька компанія Lesaffre (“ЛеСаффр”), яка нещодавно прославилася тим, що поставляє свою продукцію мобілізованим російським військовим у продуктових наборах на Харківщині. Про це повідомляла Держприкордонслужба України.

Нагадаємо, виробник сухих дріжджів “Саф-Момент” – французька компанія Lesaffre (“ЛеСаффр”) – досі має одне працююче підприємство в Україні та чотири заводи в Росії. Виробник від лютого 2022 року ніяк не коментує війну в Україні та не надає офіційних коментарів на запити журналістів – про це йдеться у масштабному журналістському розслідуванні.


Перегляди: 1
Читай нас також у Viber та Telegram, поширюй новину на своїй сторінці:
Поширити: