НОВИНИ

В ексміністра енергетики вилучили 48 кг золота

29.04.2022 16:00
7pZgtJS5

Правоохоронці раніше вилучили в колишнього міністра енергетики 48 кілограмів золота. Тепер їх передадуть на забезпечення обороноздатності. Про це повідомляє повідомляє 24 Канал, пише agronews.ua.

Ініціативу проявив Офіс Генерального прокурора, а потім відповідне рішення ухвалило Міністерство оборони України. Важливо, що конфіскація майна відбувалася рамках кримінального провадження. Про цю передачу стало відомо 27 квітня.

Ексміністр Едуард Ставицький, про якого мовиться, був одним із представників злочинної влади періоду Януковича. Правоохоронці встановили, що він тоді не лише збагатився шаленою кількістю дорогоцінного металу.

Також цей зловмисник був причетним до заволодіння державною резиденцією “Межигір’я”. Вартість вилученого в нього золота в грошовому еквіваленті складає понад 90 мільйонів гривень.

Слід зауважити, що ще від 26 лютого є законодавчі норми, які дозволяють таку передачу. Тоді уряд прийняв розпорядження про передачу всього конфіскованого судами та митницею майна на потреби ЗСУ.

Насамперед тоді мовилося про транспорт. Проте також передають так вилучений конфіскат, гроші та, як у цьому випадку, золоті злитки. Раніше такі речі вважалися матеріалами слідства, проте зараз вони допомагають забезпечити наших захисників всім необхідним.

Читайте також: Українські ягідні кооперативи масово перепрофільовуються .



Перегляди: 1
Читай нас також у Viber та Telegram, поширюй новину на своїй сторінці:
Поширити: