НОВИНИ

В ДПЗКУ немає грошей для виплати платежів за китайським кредитом

17.10.2021 14:17
142c7af-gpzku

Грошей на чергову виплату китайського кредиту у ДПЗКУ недостатньо. Про це повідомив в.о. голови правління АТ «ДПЗКУ» Василь Коваленко на першому засіданні міжвідомчої робочої групи з питань забезпечення виконання зобов’язань ДПЗКУ перед Експортно-імпортним банком Китаю за запозиченнями, що гарантовані державою, та перед Китайською національною корпорацією машинної промисловості і генеральних підрядів у рамках виконання умов Генерального договору про співпрацю у сфері сільського господарства щодо постачання зернових до Китайської народної республіки. Про це повідомляє пресслужба Мінекономіки , пише agronews.ua.

“Під час засідання був заслуханий в.о. голови правління АТ «ДПЗКУ» Василь Коваленко, який повідомив, що черговий термін сплати обов’язкових платежів припадає на січень наступного року. Сума наявних грошових коштів на рахунках Товариства недостатня для сплати обов’язкових платежів”, — сказав він.

Міністр економіки України Олексій Любченко, який є головою міжвідомчої робочої групи, повідомив, що для побудови прозорого та ефективного управління Мінекономіки вже розпочало реалізацію плану корпоративного управління ДПЗКУ. 

“Попри те, що кредитні договори між ДПЗКУ та Експортно-імпортним банком Китаю були укладені у 2012 році, зараз нам необхідно шукати шляхи та координувати спільні дії з метою забезпечення виконання фінансових зобов’язань ДПЗКУ. Це питання очевидно потребувало вирішення значно раніше, однак не було розпочато. Зараз ми змушені у вже стислі терміни приймати рішення про реанімацію цих стосунків. У цьому питанні сподіваюся на конструктивний підхід учасників процесу, особливо китайських партнерів”, — зазначив Олексій Любченко.



Перегляди: 2
Читай нас також у Viber та Telegram, поширюй новину на своїй сторінці:
Поширити: