НОВИНИ

В деяких господарствах Миколаївщини розпочато підживлення озимих

02.02.2019 11:38

Морози, які були в грудні та січні, не завдали значної шкоди посівам, на кінець третьої декади січня глибина промерзання ґрунту в Первомайському та Баштанському районах становила 10-11 см, а на решті території області грунт талий. Про це повідомляють у департаменті агропромислового розвитку Миколаївської ОДА.

На сьогодні посіви знаходилися у фазі зимового спокою. Сніг, який залягав на полях в більшості днів третьої декади січня, через відлиги в останні дні на більшій частині території області повністю зруйнувався, а залишився тільки в північно-західних та західних районах. Але за прогнозами в першій декаді лютого збережеться аномально-тепла погода, через яку залишки снігу в цих районах швидко розтануть.

За даними снігомірної зйомки, за станом на 31 січня, висота снігового покриву в Первомайському районі становила 15 см, в Вознесенському – 2 см. Загальні запаси води в сніговому покриві становили 24-45 мм.

Більш детальні висновки про хід перезимівлі озимих культур будуть отримані після відрощування монолітів, що були взяті з полів     25 січня 2019 року.

Поряд з цим в ряді господарств області вже розпочато підживлення озимих сільськогосподарських культур по мерзлоталому грунту.


Перегляди: 2
Читай нас також у Viber та Telegram, поширюй новину на своїй сторінці:
Поширити: