НОВИНИ

В Азовському морі продовжується штучна затримка суден

05.04.2019 08:14

Тривалість штучної затримки суден, що прямують до/з Маріуполя та Бердянска, зросла у 3-6 разів, у порівнянні з тим, як це було до початку кризи в Керченській протоці. Про це повідомляє BlackSeaNews.

Згідно повідомлення, безпосередньо в морі затримань та зупинок суден немає з жовтня. На вході до Азовського моря затримка суден триває, в середньому 25,3 години, що є мінімальним часом за весь період блокади, але все ще є більшим, ніж у липні, на початку блокади Керченської протоки.

На виході з Азовського моря є зростання часу блокади після зменшення в грудні-січні продовжується: в середньому затримка склала 33,7 годин, в лютому — 30,6 годин, у січні — 23,9.

«Звертаємо увагу, що про жодне “припинення блокади” не йдеться. Тривалість штучного утримання суден залишається в 3-6 разів більшою, ніж до початку блокади Керченської протоки. Нам здається, найближчого місяця суттєвих змін не станеться, бо ще остаточно не вирішено долю “Північного потоку-2” та виборів. Крім того, на столі західної дипломатії – нові санкції, в Чорному морі — ескадра НАТО, а Конгрес США сформулював нову інтригу щодо допомоги Україні забезпечити свободу мореплавства в Керченській протоці. Доки Крим залишається окупованим, ключ від Керченської протоки та Азовського моря буде в руках держави-окупанта, і вона ним маніпулюватиме за своєю логікою», — зазначають експерти.

 


Перегляди: 0
Читай нас також у Viber та Telegram, поширюй новину на своїй сторінці:
Поширити: