АНАЛІТИКА

В Африці створили власні сорти сорго та гороху для заміщення імпортованого зерна

18.09.2020 14:02
MaRCCI-Branding-and-promotional-Manager-Betty-Amakaru-speaksing-on-the-black-seeded-cowpea-variety-1024x916

Регіональний центр університету Макерере з удосконалення врожаю (MaRCCI) у Східній Африці представив власні сорти сорго та гороху, які повинні витіснити з африканського ринку внутрішнього споживання імпортоване зерно. Про це повідомляє пресслужба закладу, пише agronews.ua.

Країні Африки є традиційним регіоном з імпорту зерна та продуктів харчування з Європейського континенту, зокрема, з України. Так, одними з найбільших покупців українського зерна у 2019 року, як і раніше, були країни Африки.

Лідируючу позицію у рейтингу найбільших імпортерів вітчизняних зернових кілька років поспіль утримує Єгипет, частка якого у загальному експорті цієї продукції у січні-вересні 2019 року склала 14,1% вартісних обсягів поставок. У порівнянні з аналогічним періодом 2018 року ця країна на 75% збільшила вартість закупок зерна – до 966 млн дол. У сезоні 2020 року Єгипет теж активно закуповує вітчизняне зерно.

Другою країною по обсягам поставок на африканському континенті є Туніс. Загалом, африканський континент є перпективною зоною для нарощування експорту українськоїх агропродукції.

У той же час, в Африці ростуть інвестиції в створення власних продуктивних сортів зернових. Поки що сорти вигни (спаржевої фасолі), гороху та сорго перебувають на випробуванні у Регіональному центрі університету Макерере з удосконалення врожаю. Широкий асортимент місцевої та екзотичної генної плазми був зібраний для використання в якості сировини для розвитку високопродуктивних та поживних сортів вигни та сорго, повідомляє центр.

Наразі врожайність африканських сортів становить: гороху – 2,4-2,6 т/га, сорго – від 3т/га до 5 т/га.


Перегляди: 4
Читай нас також у Viber та Telegram, поширюй новину на своїй сторінці:
Поширити: