НОВИНИ

В 11 областях України виявлено нові вогнища поширення амброзії

21.02.2019 14:54

В 2018 році площа засмічення амброзією полинолистою в Україні зменшилась на 3,599 тис. га і станом на 1 січні 2018 року складає 3,084 млн га. Про це йдеться в матеріалі «Підсумки поширення карантинних організмів на території України у 2018 році» на SuperAgronom.com.

За минулий рік збільшення площ під амброзією пов’язано з виявленням нових вогнищ в Вінницькій, Донецькій, Житомирській, Луганській, Львівській, Одеській, Полтавській, Рівненській, Сумській, Хмельницькій та Черкаській областях на загальній площі 1,769 тис. га.

Поряд з тим, за рахунок проведення ревізії старих вогнищ та агротехнічних заходів, зменшення площ під бур’яном відмічено в Дніпропетровській, Запорізькій, Луганській, Полтавській та Рівненській областях на загальній площі 5,370 тис. га.

За прогнозами спеціалістів в 2019 році площі під амброзією полинолистою будуть як збільшуватись, за рахунок розширення старих вогнищ і в результаті виявлення нових вогнищ бур’яну так і зменшуватись за рахунок застосування комплексу заходів боротьби проти даного бур’яну.


Перегляди: 3
Читай нас також у Viber та Telegram, поширюй новину на своїй сторінці:
Поширити: