НОВИНИ

УЗА підтримує ініціативу щодо скасування земельного податку для Укрзалізниці

11.04.2020 14:03
ya-13240

Президент Української зернової асоціації Микола Горбачьов повідомив, що УЗА підтримує ініціативу щодо скасування земельного податку для Укрзалізниці. Так, на думку аграріїв, зекономлені кошти Перевізник міг би спрямувати на підтримку малодіяльних станцій. Повідомляє Rail.insider, пише agronews.ua.

“Українська зернова асоціація підтримала ініціативу скасування для Укрзалізниці податку на землю і вважає, що частину зекономлених коштів вона може спрямувати на підтримку малодіяльних станцій або на час карантину відмовитися від ідеї обмеження роботи станцій. Це дозволить аграріям мати рівний доступ до залізничних перевезень по всіх регіонах України.” – написав він.

В асоціації виступають за ліквідацію такого поняття, як “малодіяльна станція”, адже фактично вони, призводять до здорожчання логістичних витрат. Тому УЗ, на думку аграріїв, має працювати в напрямку розширення “точок доступу” для бізнесу, а не навпаки перекривати їх.

“Сьогодні через запровадження маршрутних станцій багато регіонів, де вирощуються зернові, позбавлені можливості зручного доступу до перевезення врожаю залізницею, що призводить до подорожчання логістики для них і, відповідно, зменшення доходів, необхідних для нормальної роботи та розвитку. Тому ми переконані, що таке поняття як малодіяльні станції має зникнути взагалі. Крім того, УЗ потрібно відкривати нові залізничні станції, аби задовольняти потреби бізнесу, а не обмежувати наявні.” – заявив Микола Горбачьов.


Перегляди: 1
Читай нас також у Viber та Telegram, поширюй новину на своїй сторінці:
Поширити: