АНАЛІТИКА

УЗА оприлюднила прогнозний валовий збір зерна врожаю 2020 року

29.09.2020 11:02
pshenytsia-1024x683-1

В Українській зерновій асоціації вважають, що валовий збір пшениці у 2020 році складе 26 млн тонн. Про це повідомив президент УЗА Микола Горбачьов на пресконференції, яка відбулася 28 вересня у Києві, пише agronews.ua.

“Ми вважаємо, що у цьому році аграрї виростили пристойний врожай. За оцінками Мінекономики в Україні виростили 25 млн тонн пшениці. Ми в УЗА вважаємо, що ця цифра на 1 млн вища. Ми вважаємо, що аграрії цьогоріч отримають більше 26 млн тонн пшениці”, – заявив президент УЗА.

По кукурудзі в УЗА очікували 35 млн тонн, але, за словами Миколи Горбачьова, цей показник також буде зменшено.

“Але ціна на поточний момент значно вища за минулорічну. Вона відрізняється приблизно на 35-40 доларів на тонні. Тому для країни немає ніякої продовольчої загрози. Країна у долоравому еквіваленті отримає грошей навіть більше, ніж тогоріч завдяки зростанню цін, яке наявне. І я вважаю, що Україна повинна цим скористатися”, – підсумував Микола Горбачьов.

Нагадаємо, в Україні оприлюднено прогнозний врожай насіння соняшнику.

Виробництво соняшнику в Україні в 2020/21 МР очікується на рівні 15,5 млн тонн проти 16,2 млн тонн в попередньому звіті, а експортний потенціал соняшникової олії оцінений в 6,17 млн ​​т (-7% до минулого сезону). Про це повідомляють аналітики “АПК-Інформ”.

Знижувальні коригування обумовлені переглядом збиральної площі і врожайності олійної на тлі інформації про несприятливий стан полів під культурою і її низької врожайності в основних регіонах вирощування – центральному і південному.


Перегляди: 0
Читай нас також у Viber та Telegram, поширюй новину на своїй сторінці:
Поширити: