НОВИНИ

USAID допоможе розвивати сільський туризм в Україні

07.10.2019 15:27
555654

Американське агентство з розвитку USAID починає підтримку сільського туризму в Україні – на Закарпатті і на півдні країни. Про це повідомив представник програми USAID «Конкурентоспроможна економіка України» Анджей Шафернакер, передає УНІАН

«Ми плануємо запускати два пілотних проекти – на Бессарабії та Закарпаття, щоб допомагати новим бізнесам розвиватися в сфері сільського туризму», – сказав він.

За словами Шафернакера, великі міста України досягли успіху в туризмі і навіть створили власний бренд, але туристам не вистачає альтернативних активностей.

«Коли туристи приїжджають до Києва чи Львова, вони насолоджуються кафе, ресторанами, магазинами, якимись визначними пам’ятками в центрі … Але більше їм вибирати нема з чого. Тому USAID дійсно хоче вкластися в розвиток сільського туризму. Це хороша альтернатива з великими очікуваннями, для якої можна розробити свій дизайн, свою продукцію та послуги », – сказав він.

Підтримка українського сільського туризму буде здійснюватися в рамках п’ятирічної комплексної програми USAID «Конкурентоспроможна економіка України» з бюджетом в 40 млн грн. З них 12 млн грн будуть виділятися у вигляді грантів на проекти в сферах туризму, інформаційних технологій, харчової промисловості та інших сферах економіки.

 


Перегляди: 2
Читай нас також у Viber та Telegram, поширюй новину на своїй сторінці:
Поширити: