НОВИНИ

Оприлюднено обсяг держпідтримки садівництва та виноградарства в Україні

01.04.2020 12:02
grapes-1952073_960_720-7287

Кабмін визначив напрями та обсяги державної підтримки розвитку садівництва, виноградарства та хмелярства в Україні на 2020 рік. Зокрема, затверджено норми відшкодування придбання садивного матеріалу. Пише agronews.ua з посиланням на офіційний веб-портал Верховної Ради України.

Зокрема, до 5 відсотків бюджетних коштів, передбачених на розвиток виноградарства, садівництва і хмелярства, спрямовуються на фінансування витрат з проведення науково-технічних досліджень та здійснення розробок у зазначених галузях, на фінансування витрат, пов’язаних із зміцненням матеріально-технічної бази галузевих наукових закладів та їх дослідних господарств. Також вони будуть направлені на компенсацію витрат, пов’язаних з участю України в науково-практичній роботі Міжнародної організації виноградарства та виноробства у порядку, визначеному Мінекономіки.


Також буде відшкодовуватися придбання садивного матеріалу плодово-ягідних культур, винограду та хмелю – до 80 відсотків здійснених у поточному та попередньому бюджетних роках витрат без урахування сум податку на додану вартість. Але не більше встановлених Мінекономіки нормативів за умови закладення насаджень у поточному році.


Форми заявок та відповідних документів для нарахування та виплати підтримки розвитку садівництва, виноградарства та хмелярства будуть затверджені наказом Мінекономіки та розміщено на офіційному порталі Верховної Ради України.


Перегляди: 1
Читай нас також у Viber та Telegram, поширюй новину на своїй сторінці:
Поширити: