НОВИНИ

Уряд звернувся до ЄС з проханням розширити можливості для експорту українського молока

04.10.2020 17:25
baacc28-moloko

Уряд і Міністерство розвитку економіки, торгівлі та сільського господарства звертаються до ЄС із проханням збільшити можливості для українського експорту.  Про це повідомив заступник міністра економрозвитку Тарас Качка під час Всеукраїнського молочного форуму-2020. Передає AgroPolit, пише agronews.ua.

Він зазначив, що у Польщі активно збільшуються об’єми виробництва молока та молочної продукції, тому українська продукція стає непотрібною.

«Польща є великою скалкою як для ЄС, так і для нас. Це буде ще на десятиліття не лише для молока, а і для тваринництва в цілому. Чому? Тому що вони насправді настільки щасливо і радісно утилізували кошти фондів Європейського Союзу, що створили дисбаланс навіть усередині ЄС. Це проблема, і цю проблему ми намагаємося донести до Брюсселя. Які наслідки такої проблеми? Що, давайте не впускати українців, тому що поляки занадто багато виробляють. Ця проблема насправді створена, спільна сільськогосподарська політика ЄС не спрацювала. Так як мав бути запобіжник, який мав би сказати: не треба перевиробництва. Через це пройшли Нідерланди 20-30 років тому, французи тощо», – каже Качка.


Перегляди: 2
Читай нас також у Viber та Telegram, поширюй новину на своїй сторінці:
Поширити: