НОВИНИ

Уряд збільшив до 2 млрд грн статутний капітал «Експортно-кредитного агентства»

01.04.2021 11:00
thumbnail-tw-201801161330418596

Держава докапіталізує “Експортно-кредитне агентство” (ЕКА) на 1,8 мільярди гривень, що забезпечує його статутний капітал у 2 млрд грн. Відповідну постанову прийнято на позачерговому засіданні Кабінету Міністрів України. Про це повідомляє пресслужба Міністерства розвитку економіки, торгівлі та сільського господарства, пише agronews.ua.

“Держава зробила ще один важливий крок для підтримки національних виробників, стимулювання експорту, інвестицій, рівня зайнятості та відповідно зростання ВВП. За нашими оцінками, докапіталізація ЕКА дозволить збільшити обсяг загального експорту України на 2−3%”,  – прокоментував Міністр розвитку економіки, торгівлі та сільського господарства України Ігор Петрашко.

Він пояснив, що ключова роль ЕКА – це спростити вихід українських товарів на ті ринки, які є високоризиковими і новими для українських компаній. Зокрема, йдеться про ринки Африки, Азії, Центральної та Південної Америки. Також ЕКА має спростити доступ експортерам до банківського фінансування в Україні.

“Чим більше капіталізація ЕКА, тим більшу підтримку отримають експортери. Зараз від розміру статутного капіталу ЕКА залежить обсяг страхового покриття, на яке можуть розраховувати українські експортери”, – додав Міністр.

Прийнятою постановою передбачено збільшення статутного капіталу “ЕКА” шляхом емісії додаткових акцій існуючої номінальної вартості із збереженням 100 відсотків акцій у власності держави. Також Мінфіном буде здійснено випуск облігацій внутрішньої державної позики в розмірі 1 800 000 тис. гривень із строком обігу до 15 років та відсотковою ставкою доходу до 9,3 відсотків річних в обмін на акції додаткової емісії “ЕКА”.

Нагадаємо, що «Укрвинпром» співпрацюватиме з Мінекономіки щодо розвитку виноградарства в Україні.


Перегляди: 1
Читай нас також у Viber та Telegram, поширюй новину на своїй сторінці:
Поширити: