ВАЖЛИВО

Уряд удосконалив законодавство у сфері землеустрою

02.12.2020 17:32
88888888

2 грудня рішенням Уряду прийнято з доопрацюванням у дводенний термін законопроект, який уніфікує деякі виді документації із землеустрою, оптимізує процеси у сфері земельних відносин. Документ розроблено на виконання Указу Президента України «Про невідкладні заходи з проведення реформ та зміцнення держави». Про це повідомляє  agronews.ua.

«Цей законопроект спрощує процес виготовлення документації із землеустрою, нівелює прояви корупційних ризиків органами виконавчої влади та місцевого самоврядування при погодженні та затвердженні документації із землеустрою, а також зменшує часові затрати на проведення робіт із землеустрою. Крім того, документом передбачається нормативне закріплення ведення документації із землеустрою виключно в електронній формі», – зазначив Міністр розвитку економіки, торгівлі та сільського господарства України Ігор Петрашко.

Зокрема, документом передбачається:

✔️ встановити вимоги до електронної форми документації із землеустрою, а саме: формат зображення, формат та розмір файла, цифрова якість;

✔️ визначити чіткі положення пояснювальної записки, яка є складовою всіх видів документації із землеустрою, із зазначенням у ній інформації про:

– існуючі та проектні характеристики об’єкта землеустрою (цільове призначення, категорія земель, угіддя);

– наявність обмежень у використанні об’єкту землеустрою;

– наявність обтяжень прав на земельні ділянки;

– проведені обстежувальні, вишукувальні, топографо-геодезичні, картографічні, проектні та проектно-вишукувальні роботи;

– відомості про ґрунти;

– відомості про зелені насадження.

✔️ вилучення зі складу документації із землеустрою неактуальних документів. (середньому документація із землеустрою складається із 20 складових, а буде 15 складових).


Перегляди: 2
Читай нас також у Viber та Telegram, поширюй новину на своїй сторінці:
Поширити: