ГОЛОВНЕ

Уряд України кредитуватиме аграріїв, що створюватимуть бізнес із нуля

01.03.2020 13:03
image

Для тих, хто тільки починає свій бізнес і не має майна для застави, держава запроваджує часткові кредитні гарантії за програмою “Доступні кредити 5-7-9%”. Про це повідомляє  прес-служба  Міністерства фінансів України.

Із 1 березня почне діяти додаткова опція державної програми “Доступні кредити 5-7-9%” – кредитна гарантія. Нею найперше можуть скористатися ті аграрії, що збираються створювати бізнес із нуля.

“За допомогою запуску другого компоненту програми “Доступні кредити 5-7-9%”  ми фактично розблоковуємо інструмент доступного кредитування для тих підприємців, на яких банки до цього не звертали уваги”,  – сказав Руслан Гашев, директор Офісу адміністрування проектів міжнародного фінансового співробітництва Мінфіну.

Йдеться про представників малого бізнесу, що вирішили створити власну справу з нуля і окрім ідеї не мають ані прийнятного заставного майна, ані звітності й історії діяльності, пояснив чиновник.

У разі необхідності й уже досвідчені підприємці зможуть отримати часткову кредитну гарантію, але вона покриватиме лише до 50% кредиту за державною програмою доступного кредитування, додав Руслан Гашев.

Фонд розвитку підприємництва, який управляє програмою “Доступні кредити 5-7-9%”, вже узгодив проєкт договору про надання часткових кредитних гарантій з усіма уповноваженими банками (АТ «Укрексімбанк», АТ «ПриватБанк», АТ «Ощадбанк», АБ «Укргазбанк») та навіть підписав угоду з одним із цих банків, зауважує пресслужба мінфіну.


Перегляди: 3
Читай нас також у Viber та Telegram, поширюй новину на своїй сторінці:
Поширити: