НОВИНИ

Уряд розробляє програми для підтримки бізнесу та зменшення кредитних ставок, – Петрашко

11.04.2020 11:02
93028579_3037193359671625_9151185804251365376_n

Уряд розробляє дві програми для підтримки малого бізнесу та зменшення кредитних ставок. Про це на фейсбук сторінці повідомляє прес-служба Мінекономрозвитку, пише agronews.ua.

Для підтримки малого бізнесу, який має кредити в банках, запрацює програма, яка дозволить зменшити кредитні проценти до нуля.

Якщо бізнес має кредити в банку і бізнес не є дефолтним, можна буде звернутися за допомогою до держави. І держава, оплачуватиме кредитні ставки малого бізнесу протягом одного року. Ключова вимога – збереження робочих місць.

Друга програма – «нові гроші» також направлена на підтримку малого та мікробізнесу. Підприємцям видаватимуться кредити під 5% річних, щоб вони могли зберегти зарплати своїм працівникам.

Представники великого та середнього бізнесу, які мають виробничі підприємства замкнутого циклу і які зараз постраждали від кризи можуть звернутися в центри зайнятості і держава допоможе частково оплатити зарплати працівників.

Внесені зміни до Закону України «Про зайнятість» також передбачають надання допомоги для представників малого і середнього бізнесу,що зупинили або скоротили діяльність на період карантину.

Розмір допомоги на період карантину становитиме 2/3 тарифної ставки окладу, і буде обмежуватись мінімальною 4 723 грн. Міністерством наразі опрацьовуються механізм і порядок фінансування.

Зараз міністерство також працює над кількома іншими програмами для підтримки бізнесу.


Перегляди: 0
Читай нас також у Viber та Telegram, поширюй новину на своїй сторінці:
Поширити: