НОВИНИ

Уряд просять не поширювати закон про протидію пандемії на ветмедицину

21.03.2020 07:02
img2-index

Державна служба України з питань безпечності харчових продуктів та захисту споживачів просить уряд вивести з-під дії закону про протидію поширення корона вірусу заклади ветеринарної медицини з надання послуг у сфері лікувальної допомоги тваринам, оптової, роздрібної торгівлі ветеринарними препаратами. Про це повідомляє пресслужба Держпродспоживслужби.

«До служби почали надходити масові звернення громадян, громадських організацій, інших суб’єктів господарської діяльності з наріканнями, що під заборону, введену постановами Кабінету Міністрів України від 11 березня 2020 р. № 211 «Про запобігання поширенню на території України коронавірусу COVID-19» та від 16 березня 2020 р. № 215 «Про внесення змін до постанови Кабінету Міністрів України від 11 березня 2020 р. № 211» потрапили заклади ветеринарної медицини з надання послуг у сфері лікувальної допомоги тваринам, оптової, роздрібної торгівлі ветеринарними препаратами», – ідеться у повідомленні.

У відомстві додали, що враховуючи, що така ситуація може спричинити виникнення і розповсюдженню особливо небезпечних інфекційних захворювань серед домашніх та сільськогосподарських тварин, а також сприяти спалахам хвороб, спільних для людей і тварин, Держпродспоживслужба звернулася з пропозицією до Міністерства розвитку економіки, торгівлі та сільського господарства ініціювати на засіданні уряду внесення змін до зазначених постанов в частині відміни заборони на здійснення надання послуги з лікувально-профілактичної допомоги тваринам, оптової, роздрібної торгівлі ветеринарними препаратами.

З прийняттям таких змін будуть виконані державні функції щодо забезпечення належного ветеринарно-санітарного та епізоотичного благополуччя в Україні, – додали у відомстві.


Перегляди: 1
Читай нас також у Viber та Telegram, поширюй новину на своїй сторінці:
Поширити: