НОВИНИ

Уряд посилює контроль за обігом, якістю та ціною пального

10.03.2021 14:05
4fed87d-6868668

Від початку 2021 року ціна на пальне зросла на понад 10%. У Кабміні хочуть, що українці отримали доступ до якісного палива, тому уряд вирішив посилити контроль за його обігом, якістю та ціною. Про це повідомляє Денис Шмигаль у своєму телеграм-каналі, пише agronews.ua.

За словами прем’єр-міністра, треба активізувати діяльність міжвідомчих робочих груп в областях для проведення заходів із метою боротьби з нелегальним обігом пального. Ці та інші питання обговорили сьогодні на нараді за участю представників Мінекономіки, Мінрегіону, Офісу Президента, Антимонопольного комітету, Нацполіції, ДСНС та інших уповноважених органів. Робочі групи проводять щоденний моніторинг цін на пальне в кожному районі.

За підсумками наради Денис Шмигаль дав низку доручень:

– Антимонопольному комітету провести перевірку дотримання вимог законодавства про захист економічної конкуренції під час реалізації світлих нафтопродуктів.
– Держмитслужбі, Держпродспоживслужбі та Держекоінспекції за тиждень подати до Кабінету Міністрів пропозиції щодо здійснення лабораторних досліджень якості пального та пропозиції щодо створення державної системи якості пального.
– За участі представників нафтогазової галузі, профільних асоціацій, органів місцевого самоврядування, ДФС, ДСНС, Нацполіції та інших уповноважених органів, активізувати діяльність робочих груп та проведення спільних заходів для боротьби з нелегальним обігом пального в Україні.

Нагадаємо, що Кабмін боротиметься з подорожчанням пального в Україні.



Перегляди: 1
Читай нас також у Viber та Telegram, поширюй новину на своїй сторінці:
Поширити: