НОВИНИ

Держпідтримка для молочних ферм складе 5 тис. грн на корову

09.04.2020 08:32
glavnoe

Уряд планує запустити програму підтримки сімейних та фермерських господарств, які утримують не більше 25 корів, із виплатою по 5 тис. грн на корову. Таку заяву зробив заступник міністра розвитку економіки, торгівлі та сільського господарства Тарас Висоцький під час ХІІІ Міжнародного молочного конгресу, повідомила пресслужба Асоціації виробників молока (АВМ). Про це пише agronews.ua.

Він зазначив, що основою розвитку молочного напрямку має бути націленість на максимальну продуктивність поголів’я. Відповідно, мають працювати програми, які максимально забезпечать такий результат. Зокрема, це програма компенсації купівлі племінного високопродуктивного поголів’я, програма компенсації до 30% вартості реконструкції та будівництва тваринницьких комплексів і програма здешевлення кредитів до 5% — до 1,5 облікової ставки НБУ, але не більше 15 млн грн на групу пов’язаних осіб.

«Маємо надію, що будуть розвиватись молочні сімейні ферми. Додатково плануємо запустити програму підтримки сімейних та фермерських господарств шляхом виплат по 5 тис. грн на корову, які утримують не більше 25 корів. Також ми б хотіли реалізувати програму підтримки земельним ресурсом молочного тваринництва із розрахунку додатково 2 га на 1 корову», — сказав Висоцький.

За словами заступника міністра, уряд має намір до червня цього року напрацювати програми державної підтримки агросектору, в тому числі і держпідтримки тваринництва, які діятимуть упродовж наступних трьох років.

Нагадаємо, в Україні на ринку молока починається кризова ситуація.

В той же час, в Україні росте зацікавленність фермерів у родинних молочних фермах.


Перегляди: 1
Читай нас також у Viber та Telegram, поширюй новину на своїй сторінці:
Поширити: