НОВИНИ

Уряд не має політичної волі, щоб побороти корупцію в Укрзалізниці, – експерт

06.05.2020 13:03
https://agronews.ua/

Міністерство інфраструктури не здатне побороти корупцію ні в портах, ні в Укрзалізниці. Про це заявив президент Центру глобалістики «Стратегія ХХІ» Михайло Гончар. За його словами, Уряд немає політичної волі, аби припинити корупційні потоки. Про це повідомляє Главком, пише agronews.ua.

«Корупційні потоки як були, так і є. Очевидно, що вони, може, навіть і зросли. І тому по суті уряд, перше, що він не має політичної волі, це одне. А друге, якби він навіть мав, то не факт, що йому це вдалося б зробити, а саме прибрати паразитів з цих схем, які зрештою призводять до зростання тарифів на перевалку і т.д., з-за чого втрачається конкурентоздатність», – сказав Гончар.

Експерт наголосив, що міністерство інфраструктури має сприяти збільшенню товаропотоків, розвивати транзитний потенціал країни, але його реальні дії призводять до протилежних наслідків.

«Міністерство транспорту має перейматися збільшенням товаропотоків, активізацією логічних потоків. А тут наче все навпаки, воно захищає природні монополії», – прокоментував Гончар.

Нагадаємо, Укрзалізниця перерахує до бюджету 50% свого прибутку.


Перегляди: 2
Читай нас також у Viber та Telegram, поширюй новину на своїй сторінці:
Поширити: