НОВИНИ

Уряд Намібії розпродає диких слонів через посуху в саванні

04.12.2020 16:02
zhivotnye-slony-savanna-trava-slon-802534

Уряд Намібії виставив на продаж 170 слонів через посуху в країні і надлишкове число тварин у заповідниках. Про це повідомляє Reuters, пише agronews.ua.

Відзначається, що в рекламному оголошенні про аукціон, опублікованому Міністерством охорони навколишнього середовища, лісового господарства і туризму Намібії, зазначено, що покупцями можуть бути як жителі країни, так і іноземці.

При цьому всі учасники торгів повинні документально підтвердити можливість надати тваринам всі необхідні умови. Жителі інших країн також повинні пред’явити митні документи, які дозволяють ввезення слонів у зазначену державу.

За даними агентства, внаслідок успішної боротьби із браконьєрством у Намібії останніми роками значно збільшилася популяція слонів, що живуть в умовах дикої природи, – із 7,5 тисячі особин у 1995 році до 24 тисяч у 2019 році.

У зв’язку із цим у заповідниках країни спостерігається нестача природних ресурсів для нормального проживання тварин. Також влада стурбована через початок посухи, що здатна призвести до масової загибелі слонів через пересихання водойм.

Так, у серпні у лісі на заході Зімбабве були знайдені 11 мертвих слонів, тіла яких не мали ніяких зовнішніх пошкоджень. Влада країни почала розслідування.


Перегляди: 2
Читай нас також у Viber та Telegram, поширюй новину на своїй сторінці:
Поширити: