НОВИНИ

Уряд надав доступ до держпідтримки більшій кількості аграріїв

13.05.2020 15:31
https://agronews.ua/

Сьогодні Уряд підтримав проєкт постанови Кабінету Міністрів України “Про внесення змін до Порядку використання коштів, передбачених у державному бюджеті для фінансової підтримки заходів в агропромисловому комплексі шляхом здешевлення кредитів”. Про це повідомила пресслужба Міністерства розвитку економіки, торгівлі та сільського господарства України, пише agronews.ua.

Постанова дозволить розширити коло суб’єктів господарювання АПК та створить рівний доступ таких суб’єктів до отримання державної підтримки за залученими в банках кредитами. На підтримку аграріїв передбачені кошти у розмірі 1,2 млрд грн.

Зокрема, учасниками програми стануть суб’єкти господарювання АПК, які займаються усіма видами сільськогосподарської діяльності (наразі такий доступ мають лише суб’єкти, які займаються тваринництвом та використали кредитні кошти на цілі тваринництва або які мають чистий дохід від реалізації продукції за останній рік до 20 млн грн).

Діятиме обмеження для таких суб’єктів та пов’язаних із ними осіб – не більше 5 млн грн на суб’єкта (крім позичальників, які провадять діяльність у галузі тваринництва, для яких обмеження не більше 15 млн грн).

Законом України “Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо умов обігу земель сільськогосподарського призначення” передбачено можливість купівлі-продажу земель сільськогосподарського призначення громадянами України, починаючи лише з 1 липня 2021 року.

У зв’язку з цим та з огляду на фінансову ситуацію, у якій опинились всі суб’єкти господарювання АПК, через поширення гострої респіраторної хвороби COVID-19, вивільнені кошти пропонується спрямувати на підтримку аграріїв з 2020 року.


Перегляди: 2
Читай нас також у Viber та Telegram, поширюй новину на своїй сторінці:
Поширити: