НОВИНИ

Уряд дав старт залученню інвестицій у сферу зрошення та дренажу

28.10.2020 17:32
b9673e1e-6d3c-4f21-b3c6-8205da09a79a

Уряд на своєму засіданні розглянув та затвердив План заходів з реалізації Стратегії зрошення та дренажу в Україні на період до 2030 року. Про це повідомляє пресслужба НААН, пише agronews.ua.

Як повідомив Міністр захисту довкілля та природних ресурсів України Роман Абрамовський, план заходів було попередньо розглянуто та погоджено Координаційною радою з питань відновлення роботи та розвитку зрошувальних систем.

«Затвердження Плану заходів з реалізації Стратегії зрошення та дренажу в Україні на період до 2030 року – амбітна задача, яка дозволить виправити радянські помилки і здійснити ревіталізацію тих земель, що вже давно не потребують осушення. Це перемога, яка відкриває дорогу інвестиціям у сферу меліорації та закладає інституціональну основу в сталому управлінні системами зрошення та дренажу», – зазначив Роман Абрамовський.

Основними елементами впровадження Плану заходів з реалізації Стратегії зрошення та дренажу на період до 2030 року є прийняття законодавчих змін, якими буде передбачено:

✔️ організацію об’єднань водокористувачів, яким можна буде передати управління гідротехнічною інфраструктурою;

✔️ створення національного оператора зрошувальних систем, як суб’єкта господарювання, для ефективного управління інфраструктурою та залучення кредитних та інших коштів;

✔️ модернізацію наявних систем та будівництво нових;

✔️ ренатуралізацію земель, які наразі через зміни клімату потребують відновлення і, можливо, будуть повернуті до певного екологічно доброго потенціалу.


Перегляди: 2
Читай нас також у Viber та Telegram, поширюй новину на своїй сторінці:
Поширити: