НОВИНИ

Уперше за десяток років українське жито експортували до Туреччини

20.10.2021 17:32
749ea78e32f8d1f0148fa42327ea7755

Вперше за останні 12 років українське жито було експортовано до Туреччини. Відповідно до угоди, було експортовано 10 336 т зернової, що становить 26% всього жита, експортованого Україною у липні-вересні 2021 МР. Про це повідомляє alfasmartagro, пише agronews.ua.

Обсяги виробництва жита в Україні є незрівнянно меншими, ніж, наприклад, пшениці та кукурудзи. Тому в останні роки жито зазвичай відвантажувалося до найближчих країн, зокрема, Польщі та Литви, вагонами, тобто невеликими партіями. Наша поставка до Туреччини – одна з перших для України поставок жита кораблем”, – розповів Андрій Риженко, керівник ALFA Smart Trading.

Постача була здійснена через Зерновий термінал МКХП, що є спільним підприємством Posco International та Orexim.

Туреччина – величезний ринок, який для України дуже перспективний. І з початку сезону ми вели роботу в цьому напрямі. Якісно здійснивши першу поставку, ми заявили про себе на ринку Туреччини як надійний партнер і продемонстрували готовність експортувати жито великими обсягами. Найближчими днями ALFA Smart Trading готує до відправки до Туреччини ще один корабель із житом”, – додає Андрій Риженко.

Нагадаємо, що Кабмін поновив на посаді колишнього голову Держрезерву.



Перегляди: 0
Читай нас також у Viber та Telegram, поширюй новину на своїй сторінці:
Поширити: