НОВИНИ

Уперше за 20 років світ очікує скорочення виробництва м’яса

12.11.2019 14:57
0f900a7096ad9ffa940e32dafccf1b3a_M

Згідно з прогнозом Продовольчої та сільськогосподарської організації ООН (FAO) у 2019 році загальні обсяги виробництва м’яса в світі скоротяться. Таке зменшення відбудеться вперше за останні 20 років.

Скорочення обсягів виробництва спровоковане в основному зменшенням продукування свинини та яловичини. Причинами такої тенденції є африканська чума свиней, екологізація виробництва, мода на веганство, вегетаріанство та ін.

Азійський регіон, де вирощувалося найбільше свиней, суттєво постраждав від АЧС. Сотні тисяч голів свиней, що постраждали від АЧС, було утилізовано в Китаї та В’єтнамі. Вірус продовжує поширюватись. Аналітики вважають, що АЧС не вдасться уникнути навіть європейським лідерам з виробництва свинини – Іспанії, Німеччині, Нідерландам.

Світові обсяги виробництва яловичини, за прогнозами FAO, цього року мають знизитись на 1% і становитимуть близько 335 млн тонн. Що ж до м’яса птиці, то в цій галузі навпаки очікується зростання. Обсяги виробництва курятини збільшать найбільші гравці ринку – Аргентина, Бразилія, США та ЄС.


Перегляди: 3
Читай нас також у Viber та Telegram, поширюй новину на своїй сторінці:
Поширити: