НОВИНИ

Уперше український виробник добровільно відкликає партію своєї продукції з обігу

05.11.2019 12:15
147

ПтАТ «Карлсберг Україна» прийняло рішення про відкликання з ринку партії квасу «Квас Тарас Білий» у ПЕТ пляшках об’ємом одиниці продукції 1,5 л за номером 27.08.2019 В1 та з терміном придатності до 25.12.2019. Про це компанія офіційно поінформувала Держпродспоживслужбу.

Виробник, спираючись на результати внутрішнього контролю, обґрунтовує своє рішення тим, що у зазначеній партії було виявлено вторинне бродіння в поодиноких пляшках, у результаті чого може збільшуватися масова частка спирту та, відповідно, вміст діоксиду вуглецю, що може призвести до деформації та механічного пошкодження пляшки.

У компанії зазначають, що квас відповідає показникам безпечності, однак, попри це, він є нерекомендованим до вживання, оскільки має відхилення від початкових показників якості, затверджених ПрАТ.

У зв’язку з цим «Карлсберг Україна» інформує про припинення реалізації вище вказаної партії квасу, про що інформує споживачів. При цьому для споживачів організована можливість повернення квасу із зазначеної партії напою з відповідною компенсацією через мережі магазинів за умови наявності чеку. Громадяни, які придбали квас вказаної партії і мають бажання повернути його виробнику, також мають можливість звернутися з цього питання на гарячу лінію 0800 3000 80.

Наразі виробник вживає коригувальні заходи у відповідності до внутрішніх процедур та стандартів якості.

Держпродспоживслужба підтримує таку свідому позицію ПтАТ «Карлсберг Україна» та вжитті заходи щодо відкликання своєї продукції з ринку.

Такий випадок є безпрецедентним, оскільки рішення про добровільне вилучення своєї продукції з обігу, а не через вжиття заходів з боку органу контролю, приймається вперше в українській практиці.


Перегляди: 4
Читай нас також у Viber та Telegram, поширюй новину на своїй сторінці:
Поширити: