НОВИНИ

Укрзалізницю зобов’язали виплатити борги Донецької залізниці російським банкам

26.06.2020 15:32
https://agronews.ua/

Верховний суд визнав “Укрзалізницю” правонаступницею за боргами державних підприємств залізничної галузі. У зв’язку з цим компанію зобов’язали виплатити 6,5 млрд гривень боргів “Донецької залізниці”. Про це повідомляє пресслужба компанії, пише agronews.ua.

Відповідне рішення суду свідчить про те, що після сплати боргу “Укрзалізниця” не отримає ніякого майна “Донецької залізниці” у свій статутний капітал. У компанії відзначають, що на сьогоднішній день на окупованих територіях Донбасу знаходиться понад 20 тис. вантажних вагонів “Укрзалізниці”, майже 6 тис. вагонів інших власників, майже 6 тис. пасажирських вагонів і понад 300 локомотивів.

Крім цього, було відзначено, що частина боргів українська компанія повинна виплатити російським банкам. Зокрема, 3,5 млрд грн компанія винна російському “Сбербанку”, і 1,2 млрд грн — російському “ВТБ Банку”.

“Разом з тим українська компанія не зможе спростувати вимоги кредиторів, так як вся необхідна документація знаходиться на підконтрольній терористам території”, – зазначають у повідомленні.


Перегляди: 2
Читай нас також у Viber та Telegram, поширюй новину на своїй сторінці:
Поширити: