НОВИНИ

Укрзалізницю розділять, а акції виставлять на міжнародних біржах

01.10.2019 11:54
1068

Сьогоднішній монополіст АТ Укрзалізниця буде реформоване та розділене на окремі суб’єкти господарювання — оператора інфраструктури, вантажного перевізника, пасажирського перевізника. Укрзалізницю розділять на трьох операторів, акції яких розмістять на міжнародних біржах, йдеться в програмі дій уряду, яка опублікована на сайті Верховної Ради, пише НВ.

В уряді планують, що середня безпечна швидкість поїздів зросте щонайменше на 10%, а кількість аварійних подій та інцидентів зменшиться на 30%

«Для підвищення якості залізничних послуг буде створено відкритий та конкурентний ринок залізничних перевезень. Буде забезпечено рівноправний доступ до залізничної інфраструктури та справедливу конкуренцію між залізничними перевізниками. Сьогоднішній монополіст АТ Укрзалізниця буде реформоване та розділене на окремі суб’єкти господарювання — оператора інфраструктури, вантажного перевізника, пасажирського перевізника, а сама компанія стане публічною (буде здійснено первинне публічне розміщення акцій українських залізничних компаній на міжнародних біржах)», — йдеться в документі.

Згідно з програмою, за п’ять років повинно бути оновлено 200 одиниць тягового рухомого складу, 800 пасажирських вагонів, 10 електропоїздів Інтерсіті, відремонтовано та оновлено 5 тисяч км залізничної інфраструктури.

«З метою підвищення якості обслуговування пасажирів будуть залучені інвестиції у покращення стану залізничних вокзалів із використанням механізму державно-приватного партнерства, зокрема Центрального пасажирського вокзалу м. Києва, залізничних вокзалів Миколаєва та Запоріжжя. Унаслідок цього зменшаться витрати часу для пасажирів та вантажовідправників на перевезення залізничним транспортом, що підвищить мобільність економіки», — вказано в програмі.


Перегляди: 2
Читай нас також у Viber та Telegram, поширюй новину на своїй сторінці:
Поширити: