НОВИНИ

“Укрзалізниця”, ЄБРР і Мінінфраструктури домовилися про початок підготовки компанії до IPO

30.10.2019 12:56
original (3)

Меморандум було підписано під час інвестиційного форуму RE:THINK. Invest in Ukraine в Маріуполі. Меморандум про взаєморозуміння між Європейським банком реконструкції та розвитку (ЄБРР), Міністерством інфраструктури та АТ “Укрзалізниця” (УЗ, Київ) з приводу підготовки залізничної компанії до проведення IPO (перший публічний продаж акцій акціонерного товариства) було підписано під час інвестиційного форуму RE:THINK. Invest in Ukraine, що відкрився в Маріуполі у вівторок. Про це повідомляє Інтерфакс-Україна.

З боку ЄБРР документ підписав керівний директор ЄБРР у країнах східної Європи та Кавказу Матео Патроне, з боку уряду – міністр інфраструктури Владислав Криклій, з боку УЗ – голова компанії Євген Кравцов.

Як повідомлялося, “Укрзалізниця” ближче до кінця жовтня має намір запустити процес підготовки до проведення IPO.

У програмі уряду, оприлюдненій на сайті Верховної Ради, закріплено, що Кабінет Міністрів протягом найближчих п’яти років має намір провести IPO АТ “Укрзалізниця”.

“Укрзалізниця” планує завершити поділ на трьох операторів – вантажного, пасажирського та інфраструктурного – до кінця 2021 року.


Перегляди: 1
Читай нас також у Viber та Telegram, поширюй новину на своїй сторінці:
Поширити: